
In recent years, there has been a dramatic shift in policy approaches to substance use in Canada and BC.The introduction of Happy Hours and expansion of booze sales to new places such as farmers…
Infection Prevention and Control (IPAC) work is being conducted by Certified Public Health Inspectors (CPHIs) in Ontario Public Health Units. This is due in large part to the current IPAC Practices…
[seulement en anglais]
The transmission of COVID-19, which occurs primarily through close contact with an infected person, has made it necessary for large proportions of the world’s population to…
Les déversements de pétrole sont des événements très complexes qui risquent de causer des expositions aiguës aux populations humaines du secteur où ils se produisent. Cela dit, même sans présence…
[seulement en anglais]Prior to 2018, food handler certification was not mandatory in Ontario. As such, some municipalities developed their own bylaws. Learn more about how the Regional Municipality…
La présente page thématique a pour but d’aider les praticiens en santé environnementale à comprendre les principes directeurs et les objectifs de santé publique qui sous-tendent le développement des…
Offert en anglaisTitre officiel : Policy options for healthier retail food environments in city-regions: The case for a solid measurement foundationConférencière : Leia Minaker, professeure adjointe…
The Sheela Basrur Centre and Public Health Ontario are offering a two-day crisis communications workshop focusing on the current opioid epidemic. This interactive workshop will highlight crisis and…
Santé environnementale et autochtonesEnvironnement bâtiAgents biologiquesCannabisSanté environnementale et enfantsContaminants et dangersEau potablePréparation aux situations d'urgenceRéponse d'urgenceSurveillanceÉquitéAlimentsAir intérieurÉtablissements de services personnelsPratiques et procéduresRadiationEau utilisée à des fins récréativesRéduction de l'usage du tabacEau